Stěhování potravin
Jak správně stěhovat jídlo a další různé potraviny? Při stěhování každé domácnosti se potýkáme s problémem a otázkou jak správně a efektivně stěhovat potraviny.
Hned na začátku je potřeba začít plánovat. Před stěhováním se snažte potraviny snížit na co nejmenší množství. Nakupujte 2-3 týdny před stěhováním potraviny tak abyste byli schopní je zpracovat. Především chlazené a mražené potraviny jsou při stěhování nejnáchylnější.
Dobu, kdy bude jídlo mimo svou požadovanou teplotu, je potřeba co nejvíce zkrátit.
Zmražené potraviny je dobré zabalit do novin a vložit do termotašky, nebo cestovní lednice.
Stěhování lednice či mrazáku:
Doporučujeme lednici či mrazák po vyklízení odmrazit. V novém bytě po stěhování je potřeba nechat lednici stát a nezapínat jí. Než lednici či mrazák opět zapnete, měla by uběhnout minimálně doba 24 hodin, aby se ustálila hladina kompresorového oleje.
Stěhování potravin:
Všechny ostatní trvanlivé potraviny, včetně sklenic se zavařeninami atd… můžete v klidu zabalit delší dobu před stěhováním například do krabic či plastových přepravek, které Vám stěhování firma jistě zapůjčí s dostatečným předstihem. Ušetříte si tak čas a práci.